Ekonomia gjermane shmang recesionin
Ekonomia gjermane ka shmangur me vështirësi recesionin, duke u rritur me 0.1 për qind në tremujorin e tretë të vitit. Kështu sugjerojnë të dhënat e institutit vendas të statistikave.

Ekonomia kineze ngadalëson ritmin
Ekonomia kineze ngadalëson ritmin
Ekonomia kineze u rrit me hapin më të vogël që nga rënia e krizës financiare globale, duke sjellë spekulime se qeveria mund të prezantojë më shumë masa stimuluese.

Eurozona rrezikon recesion
Eurozona rrezikon recesion
Eurozona rrezikon të zhytet sërish në recesion. Të dhënat e dobëta ekonomike, çmimet e aksioneve në rënie dhe rritja e papunësisë tregojnë se zona e monedhës së përbashkët asnjëherë nuk e kapërceu plotësisht ngërçin disavjeçar dhe se pa masat e nevojshme ajo mund të jetë vërtet në rrezik. Kriza, sipas ekspertëve, tani është e një forme tjetër.

BE, me sytë nga Gjermania për ringritje
BE, me sytë nga Gjermania për ringritje
Tentativat për të ringjallur ekonominë e eurozonës, këtë herë janë orientuar nga Gjermania.

Financat, tkurret GDP-ja e Gjermanisë
. Financat, tkurret GDP-ja e Gjermanisë .
Prodhimi i brendshëm i Gjermanisë është tkurrur me 0.2 për qind në tremujorin e dytë të vitit 2014 krahasuar me tremujorin e mëparshëm.

Ekonomia amerikane u rrit me 4%
. Ekonomia amerikane u rrit me 4% .
Ekonomia amerikane u rrit në kuotë vjetore me 4 për qind gjatë periudhës prill-qershor, tregojnë të dhënat e fundit të publikuara nga Departamenti i Tregtisë.

SHBA, një tjetër krizë financiare?
. SHBA, një tjetër krizë financiare? .
Prokurori i Përgjithshëm i Nju Jorkut po heton ndaj bankës britanike “Barclays”, për shkak të praktikave të papastra në tregjet financiare. Në media përmendet rreziku i një krize tjetër financiare, si ajo që gjunjëzoi Amerikën, e paskësaj edhe pjesën tjetër të botës në 2008-n.

Efekti domino i bankave bullgare. Efekti domino i bankave bullgare.
Problemet e shfaqura nga bankat në Bullgari e Portugali kanë nisur të fanisin sërish fantazmën e krizës së euros në Europë. Hija e falimentimit ka rënë mbi portugezen “Banco Espritio Santo”, ndërsa në shtetin europiano-lindor flitet për një skandal të ri bankar.

Britania, rritjen më të shpejtë në 2014
. Britania, rritjen më të shpejtë në 2014 .
Deri në fund të 2014-s, Britania do të ketë rritjen më të shpejtë ekonomike krahasuar me të gjitha vendet e tjera të G7-s.

SHBA, valë ndëshkimesh për bankat
. SHBA, valë ndëshkimesh për bankat .
Tre ditë më parë Dhoma Federale e Financave në SHBA gjobiti BNP Pariba me një shifër rekord prej gati 9 miliardë dollarë për thyerje të sanksioneve amerikane. Arsyeja ishte se banka franceze ka kryer veprime financiare të ndaluara me klientë në Kubë, Iran dhe Sudan.

Recesioni shkaktoi 10 mij vetvrasje m shum. Recesioni shkaktoi 10 mij vetvrasje m shum.
Kriza ekonomike në Europë dhe Amerikën Veriore ka shkaktuar mbi 10 mijë vetëvrasje shtesë, sipas shifrave të publikuara nga studiuesit britanikë.

BQE, taksa n minimumin historik. BQE, taksa n minimumin historik.
Banka Qendrore Europiane ka ndërmarrë një tjetër masë drastike anti-krizë duke ulur taksat për depozitat në nivelin më të ulët historik që nga ngritja e këtij institucioni.

SHBA, tkurrje e ekonomisë në 3-mujorin e parë
. SHBA, tkurrje e ekonomisë në 3-mujorin e parë .
Ekonomia amerikane pësoi një zmbrapsje të ritmeve të saj në tre muajt e parë të vitit 2014, duke u tkurrur me kuotën vjetore prej 1 për qind.

Franca, gropa financiare 14 MLD euro
. Franca, gropa financiare 14 MLD euro .
Qeveria franceze përballet me një “gropë të zezë” prej 14 miliardë eurosh në financat e saj publike, pasi kishte mbivlerësuar të ardhurat nga taksat për vitin e fundit financiar.

Agjencitë e kreditimit vlerësojnë Irlandën
. Agjencitë e kreditimit vlerësojnë Irlandën .
Agjencia e kreditimit “Moody’s” ka përmirësuar parashikimin e saj për borxhin e Irlandës, duke e klasifikuar vendin si “të qëndrueshëm”.

Hollande: Dështova me papunësinë
. Hollande: Dështova me papunësinë .
“Zotimi im për të ndryshuar kurbën e papunësisë brenda fundit të vitit 2013 ka dështuar. Megjithatë vazhdoj të luftojë për këtë objektiv”.

Portugalia, optimiste për daljen nga kriza
. Portugalia, optimiste për daljen nga kriza .
Kryeministri i Portugalisë Pedro Paso Koelho tha se vendi i tij do të jetë i treti shtet anëtar i BE-së që do të dalë nga programi i masave të shpëtimit, pas Irlandës dhe Spanjës.

Niveli i varfërisë së BB, jo real
. Niveli i varfërisë së BB, jo real .
Studime të reja tregojnë se shifrat e nivelit global të varfërisë, që janë përllogaritur mbi përkufizimin e Bankës Botërore se një person me të ardhura më të ulëta se 1.25 dollarë në ditë jeton në varfëri, mund të mos pasqyrojnë nivelin real të problemit.

Ekonomia, rrezik nga ngadalësimi
. Ekonomia, rrezik nga ngadalësimi .
Ekonomia globale mund t`i drejtohet vitesh të tëra rritjeje të dobët dhe pa një ndërhyrje të guximshme, bota rrezikon të bjerë në grackën e ngadalësimit ekonomik.

Eurozonë, inflacioni në mars 0.5%
. Eurozonë, inflacioni në mars 0.5% .
Agjencia evropiane e statistikave, EUROSTAT vlerëson se kuota e inflacionit është më poshtë objektivit prej 2 për qind të vendosur nga Banka Qendrore Evropiane.