Privatizimi i “Albpetrolit” .
Ministri i Energjitikës, Damian Gjiknrui deklaroi se qeveria mund të rihedhë në privatizim kompaninë “Albpetrol”, por saktësoi se forma e shitjes do të jetë e ndryshme nga ajo që tentoi qeveria e mëparshme.

Paditet ish-drejtori i Albpetrol
. Paditet ish-drejtori i Albpetrol .
Administrata e Albpetrol ka paditur në Prokurorinë e Fierit ish-drejtorin e përgjithshëm të kësaj kompanie, Ferdinand Murati, për abuzime financiare në vlerën e disa milionë dollarëve.

Haxhinasto: Do nisë proces i ri 
. Haxhinasto: Do nisë proces i ri .
Ministri i Ekonomisë dhe Energjetikës Edmond Haxhinasto e cilësoi të mbyllur dosjen e privatizimit të kompanisë 'Albpetrol'.

“Albpetroli” në prokurori
. “Albpetroli” në prokurori .
Deputeti socialist Erjon Braçe ka dorëzuar në prokurorinë e Tiranës, një kallëzim për ndjekje penale ndaj anëtarëvë të komisionit vlerësues të ofertave dhe konsulentit “Patton Bogs”, që administruan tenderin e dështuar për privatizimin e “Albpetrol”.

Albpetrolit i hiqet ekskluziviteti i gazit
. Albpetrolit i hiqet ekskluziviteti i gazit .
Kuvendi i Shqipërisë miratoi një ligj që i heq Albpetrolit të drejtën e ekskluzivitetit në transmetimin e gazit natyror për disa zona të Shqipërisë, që Enti Rregullator ja dha vetëm pak muaj më parë.

'Albpetroli', dështon edhe i dyti?	
. 'Albpetroli', dështon edhe i dyti? .
Ekspertët thonë se oferta e kompanisë, që u rendit e dyta në tenderin e "Albpetrol", është e paligjshme sepse nuk plotëson kriteret e paracaktuara nga Qeveria.

Privatizimi i 'Albpetrolit'
. Privatizimi i 'Albpetrolit' .
Deputeti socialist Erjon Braçe deklaron se procesi i shitjes së 'Albpetrol' ka dalë jashtë kontureve ligjore dhe çdo veprim i ndërmarrë nga Qeveria, tashmë është i paligjshëm.

“Albpetrol”, METE: Përse dështoi “Vetro”
. “Albpetrol”, METE: Përse dështoi “Vetro” .
Qeveria bëri të ditur zyrtarisht përmes ministrit të Ekonomisë, Edmond Haxhinasto se ka përfunduar negociatat me konsorciumin “Vetro Energy” dhe ka nisur bisedimet me kinezët e “Win Business” për privatizimin e “Albpetrol”.

Privatizimi i Albpetrolit drejt prfundimit. Privatizimi i Albpetrolit drejt prfundimit.
Rezart Taçi, partneri kryesor i konsorciumit Vetro Energy, që fitoi tenderin e blerjes së kompanisë shtetërore të naftës “Albpetrol”, deklaroi sot se gjithçka po shkon drejt finalizimit me sukses të këtij procesi.

Berisha: Privatizimet të nevojshme
. Berisha: Privatizimet të nevojshme .
Tre javë pas hapjes së ofertave për privatizimin e “Albpetrol”, kryeministri Sali Berisha bëri të ditur se proçesi i vlerësimit të ofertave po kryhet me seriozitet dhe sipas etapave të përcaktuara nga ekipi shqiptar dhe konsulenti ndërkombëtar.

‘Albpetrol’, Wisner takon Berishën
. ‘Albpetrol’, Wisner takon Berishën .
Kur proçesi i vlerësimit për shitjen e ‘Albpetrol’ vazhdon të mbetet mister, kryeministri Sali Berisha ka pritur në një takim zyrtar, Frank Wisner, diplomati amerikan që punon për kompaninë konsulente ‘Patton Boggs’.

‘Albpetroli’, mbërrin konsulenti
. ‘Albpetroli’, mbërrin konsulenti .
Ndonëse ka kaluar një javë nga mbajtja e tenderit të ‘Albpetrol’, sërish procesi vazhdon të mbështillet nga një mister i madh.

Albpetrol, PS: Jo shitje, konçesion
. Albpetrol, PS: Jo shitje, konçesion .
Tenderi i shitjes së kompanisë me të rëndësishme dhe strategjike në vend, Albpetrolit, pas një hutimi të përgjithshëm por dhe euforisë për shkak të shifrës së lartë, po shoqërohet me një heshtje si nga qeveria, por po ashtu edhe nga opozita.

Ku do të shkojnë paratë e 'Albpetrol'?!
. Ku do të shkojnë paratë e 'Albpetrol'?! .
Paratë nga privatizimi i 'Albpetrolit' duket se t'i japin frymëmarrje ekonomisë së vendit në kohë kize.

Misteri i shitjes së Albpetrol
. Misteri i shitjes së Albpetrol .
Dy ditë pas tenderit për shitjen e Albpetrol, procedura e shqyrtimit të ofertave vazhdon të mbështillet nga një mister i madh. E gjendur nën presionin e opinonit publik, Ministria e Ekonomisë reagoi dje përmes një njoftimi zyrtar.