07:00 INFO
07:30 Serial "Komploti"
Programi i plote
PUBLICITET
“Drejtësia Kushtetuese në Zhvillim”
11/05/2012

Në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës, në prezencë të shumë intelektualëve por edhe studentëve të drejtësisë, u promovua libri i ekspertit të çështjeve kushtetuese, Sokol Sadushi.

“Drejtësia Kushtetuese në Zhvillim” është prezantuar si një tekst praktik që do t’u vijë në ndihmë studentëve të fushës së ligjeve.

“Në këtë botim ndodhen vendimmarrjet kushtetuese për të cilat unë kam mbajtur qëndrim. Ofroj një mundësi për të mos e gjykuar në mënyrë të njëanshme vlerësimin”, deklaroi Sadushi.

Ndërsa akademiku Esat Stavileci edhe profesori i së drejtës kushtetuese Arsim Bajrami vleresuan librin e Sadushit.

“Vlera e këtij libri është krahasimi dhe analizimi i vendimmarrjes kushtetuese. Përgëzoj autorin e librit si një historian të së drejtës evropiane”, deklaroi Stavileci.

Me një të kaluar si ish-anëtar i Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë, Sokol Sadushi sjell në këtë vepër eksperiencën praktike edhe për lexuesit e Kosovës. / Top Channel

Më shumë nga Kosova
Zgjedhja e kryeparlamentarit
Koalicioni pas zgjedhor, LDK-AAK-Nisma do t’i krijojë mundësinë Partisë Demokratike të Kosovës për ta propozuar kandidatin për kryetar kuvendi, por jo edhe për ta zgjedhur atë.
Koalicioni kundër Gjykatës Kushtetuese
Koalicioni paszgjedhor LDK-AAK-Nisma akuzon Gjykatën Kushtetuese të Kosovës për vendim të njëanshëm politik për kushtetueshmërinë e seancës konstituive të Kuvendit të Kosovës.
Thaçi, në lëvizje për qeverinë e re
Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi është vënë në lëvizje për të siguruar votat e deputetëve për zgjedhjen e kryeparlamentarit të ri dhe për formimin e qeverisë.
Në pritje të vendimit final
Subjektet politike në Kosovë po presin vendimin final të gjykatës, e cila tashmë ka treguar se seanca konstituitive e Kuvendit do të kthehet në pikën zero.
Dy fitues të “Oscar” në Kosovë
Dy emra të njohur të kinematografisë botërore, fitues të çmimit Oscar, regjisori Richard Pearce dhe bashkëshortja e tij, montazhierja Leenzy Klingman jane të ftuarit specialë në festivalin e filmit dokumentar dhe atij të shkurtër DokuFest në Prizren.


Top Channel 2001-2014
Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i permbajtjes se kesaj faqeje.